FAQHubungiMaklumbalasPeta Laman
Pilihan Bahasa
msen
Saiz Teks
Tazkirah Ringkas
  • Syurga Penawar Duka..

    Syurga Penawar Duka..

    Information
    21 September 2022
    Syurga Penawar Duka.. Jannah atau syurga merupakan khabar gembira dan pengubat dukacita insan terhadap apa sahaja kesakitan yang dilalui dalam kehidupan dunia ini. Segala derita dan keperitan dunia amatlah kerdil jika seseorang dapat memperolehi syurga. Betapa hebatnya keindahan dan kenikmatan yang maha agung yang dijanjikan oleh Allah kepada hamba-hambaNYA yang akan menghuni syurga. Apabila insan bangun setiap pagi di kesunyian malam yang akhir, membaca al-Quran dalam... Baca seterusnya

8bfea2d5 f454 4931 b829 336cc594e40a

 

KANGAR, 24 Ogos - Raja Perlis Tuanku Syed Sirajuddin Putra Jamalullail telah berangkat untuk merasmikan Istiadat Perasmian Mesyuarat Pertama Penggal Persidangan Keempat DUN Perlis Ke-14 di di Kompleks Dewan Undangan Negeri, Kangar, Perlis.

Majlis tersebut dimulakan dengan bacaan doa oleh YBhg SS.Prof. Madya Dato’ Arif Perkasa Dr Mohd Asri Bin Zainul Abidin, Mufti Negeri Perlis. Mesyuarat Pertama Penggal Persidangan Keempat DUN Perlis Ke-14 ini akan berlangsung selama 3 hari, bermula hari ini. 
 
Terdahulu, satu mesyuarat bersama agensi berkaitan antaranya Majlis Keselamatan Negara (MKN) Perlis, Polis Diraja Malaysia (PDRM), Jabatan Kesihatan Negeri (JPN) Perlis dan agensi berkaitan telah dilakukan bagi mendapat nasihat dari segi prosedur operasi standard (SOP) dan peraturan lain berkaitan Covid-19.
 
Hanya individu yang lengkap menerima dua dos suntikan vaksin, sihat dan tidak keluar dari negeri Perlis dalam tempoh 14 hari sebelum tarikh persidangan sahaja yang dibenarkan masuk ke dewan persidangan