• Tiada Penghalang Antara Insan Dengan ALLAH
    Information
    Dr Mohd Asri Bin Zainul Abidin | 08 Februari 2023
    Tiada Penghalang Antara Insan Dengan ALLAH Antara rahmat ALLAH terhadap seluruh hambaNYA ialah ALLAH tidak meletakkan penghalang atau batasan untuk setiap hamba berbicara denganNYA. Bahkan, tiada masa atau tempat yang boleh menahan munajat, rintihan atau bisikan seorang hamba kepada tuhannya. Allah Maha Mendengar sekalipun tiada suara yang keluar. Allah Maha Mengetahui Lagi Maha Adil dalam menentukan kedudukan setiap aduan hambaNYA. DIA telah menerima permohonan Iblis... Baca Seterusnya

Pengenalan

Pengenalan ISNAD

       Institut Sunnah & Irsyad (ISNAD) merupakan suatu unit yang melaksanakan program-program keagamaan di negeri Perlis. Program-program yang dianjurkan adalah tertumpu kepada jabatan-jabatan kerajaan negeri & persekutuan, institut pengajian tinggi awam dan swasta, program kewanitaan dan kemasyarakatan. Bagi membekalkan kekuatan dalam tenaga kerja maka diwujudkan unit kecil di bawah ISNAD iaitu Mubaligh Jabatan Mufti perlis bagi menjayakan ceramah-ceramah yang dianjurkan oleh pihak jabatan.

 

Pengenalan Mubaligh

       Mubaligh adalah suatu unit kecil bagi menjalankan aktiviti dakwah & penjelasan hukum yang melibatkan institusi-institusi kerajaan, badan berkanun, swasta dan bukan kerajaan di sekitar Negeri Perlis. Dengan kewujudan unit ini membolehkan aktiviti dakwah dan penjelasan hukum dapat disebarkan dengan lebih meluas dan sempurna kepada masyarakat pada pelbagai peringkat. Selain itu, Mubaligh juga dilantik sebagai jawatankuasa penyemak buku-buku yang dikeluarkan oleh Jabatan serta Ahli panel syariah Jabatan Mufti Negeri Perlis.

JABATAN MUFTI

PAUTAN KERAJAAN

PAUTAN DALAMAN

STATISTIK

Hari Ini 1085
Semalam 1356
Minggu Ini 1085
Bulan Ini 2441

Keseluruhan 2012250

   Masa Capaian : 0.84 saat    Kemaskini :  27/9/2023