• Tiada Penghalang Antara Insan Dengan ALLAH
    Information
    Dr Mohd Asri Bin Zainul Abidin | 08 Februari 2023
    Tiada Penghalang Antara Insan Dengan ALLAH Antara rahmat ALLAH terhadap seluruh hambaNYA ialah ALLAH tidak meletakkan penghalang atau batasan untuk setiap hamba berbicara denganNYA. Bahkan, tiada masa atau tempat yang boleh menahan munajat, rintihan atau bisikan seorang hamba kepada tuhannya. Allah Maha Mendengar sekalipun tiada suara yang keluar. Allah Maha Mengetahui Lagi Maha Adil dalam menentukan kedudukan setiap aduan hambaNYA. DIA telah menerima permohonan Iblis... Baca Seterusnya

Syurga Penawar Duka..

Syurga Penawar Duka..

Jannah atau syurga merupakan khabar gembira dan pengubat dukacita insan terhadap apa sahaja kesakitan yang dilalui dalam kehidupan dunia ini. Segala derita dan keperitan dunia amatlah kerdil jika seseorang dapat memperolehi syurga. Betapa hebatnya keindahan dan kenikmatan yang maha agung yang dijanjikan oleh Allah kepada hamba-hambaNYA yang akan menghuni syurga.

Apabila insan bangun setiap pagi di kesunyian malam yang akhir, membaca al-Quran dalam solat tentang keindahan dan kenikmatan syurga, terasa kerinduan yang dalam terhadap kehidupan akhirat. Kemudian, hadir Solat Subuh berjemaah, mendengar imam membaca ayat-ayat mengenai syurga, terasa luasnya harapan seorang insan bagi kehidupan hakiki, dan kerdilnya apa yang ada dalam kehidupan dunia ini.

Dr MAZA

7 sept 2022

JABATAN MUFTI

PAUTAN KERAJAAN

PAUTAN DALAMAN

STATISTIK

Hari Ini 456
Semalam 1487
Minggu Ini 456
Bulan Ini 7584

Keseluruhan 1746267

   Masa Capaian : 0.85 saat    Kemaskini :  31/5/2023