• Tiada Penghalang Antara Insan Dengan ALLAH
    Information
    Dr Mohd Asri Bin Zainul Abidin | 08 Februari 2023
    Tiada Penghalang Antara Insan Dengan ALLAH Antara rahmat ALLAH terhadap seluruh hambaNYA ialah ALLAH tidak meletakkan penghalang atau batasan untuk setiap hamba berbicara denganNYA. Bahkan, tiada masa atau tempat yang boleh menahan munajat, rintihan atau bisikan seorang hamba kepada tuhannya. Allah Maha Mendengar sekalipun tiada suara yang keluar. Allah Maha Mengetahui Lagi Maha Adil dalam menentukan kedudukan setiap aduan hambaNYA. DIA telah menerima permohonan Iblis... Baca Seterusnya

Hukum AJK Penyelenggaraan Taman Perumahan Guna Wang Kutipan Untuk Jamuan Makan

Soalan:

Apakah hukum AJK penyeleggaraan taman perumahan yang dilantik oleh penduduk taman, menggunakan wang kutipan penyelenggaraan taman dari penduduk untuk jamuan makan mesyuarat pengeleggaraan taman?

Jawapan:

Harus AJK Penyelenggaraan Taman Perumahan yang dilantik oleh penduduk taman perumahan menggunakan Wang Kutipan Pengelenggaraan Taman dari penduduk untuk jamuan mesyuarat penyeleggaraan taman. Ini kerana mesyuarat penyelenggaraan taman yang diadakan adalah termasuk dalam kerja-kerja penyeleggaraan taman perumahan tersebut. Apa yang penting pihak AJK hendaklah sentiasa bersikap amanah dengan wang orang ramai kerana hal itu dipertanggungjawabkan di dunia dan di akhirat.

JABATAN MUFTI

PAUTAN KERAJAAN

PAUTAN DALAMAN

STATISTIK

Hari Ini 135
Semalam 1899
Minggu Ini 135
Bulan Ini 7050

Keseluruhan 2133213

   Masa Capaian : 0.90 saat    Kemaskini :  01/12/2023