• Tiada Penghalang Antara Insan Dengan ALLAH
    Information
    Dr Mohd Asri Bin Zainul Abidin | 08 Februari 2023
    Tiada Penghalang Antara Insan Dengan ALLAH Antara rahmat ALLAH terhadap seluruh hambaNYA ialah ALLAH tidak meletakkan penghalang atau batasan untuk setiap hamba berbicara denganNYA. Bahkan, tiada masa atau tempat yang boleh menahan munajat, rintihan atau bisikan seorang hamba kepada tuhannya. Allah Maha Mendengar sekalipun tiada suara yang keluar. Allah Maha Mengetahui Lagi Maha Adil dalam menentukan kedudukan setiap aduan hambaNYA. DIA telah menerima permohonan Iblis... Baca Seterusnya

Raja Muda Mengajak Umat Islam Bertakwa Pada Allah, Kembalikan Keagungan Masjid

Raja Muda Mengajak Umat Islam Bertakwa Pada Allah, Kembalikan Keagungan Masjid

Marilah kita bertaqwa kepada Allah Subhanahu Wa Ta’ala dengan mengembalikan keagungan masjid, ke dalam hati kita, titah Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail.

Baginda bertitah, bersegeralah untuk menuju kepadanya, dan memperbanyakkan duduk di dalamnya.

“Marilah kita dengarkan motivasi yang pernah Rasulullah Sallallahu’alayhiwasallam katakan yang mendorong kita untuk bersegera mendatangi masjid dan iktikaf di dalamnya.

Mudah-mudahan kita menjadi insan yang sentiasa mengingati Allah Subhanahu Wa Ta’ala ketika senang juga sebaliknya,” titah Baginda.

Demikian titah Tuanku Syed Faizuddin Putra selepas berkenan berangkat menyerahkan sumbangan agihan zakat Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Perlis (MAIPs) untuk tujuan Aktiviti Dakwah dan Kemasyarakatan kepada Masjid Km 9 di Phnom Penh, Kemboja yang diterima oleh Imamnya, Muhammad Irshad Muhammad Noor.

Keberangkatan Tuanku Syed Faizuddin Putra adalah bagi menunaikan Solat Jumaat di masjid berkenaan.

Baginda dan delegasi sebelum itu terlibat dengan perjumpaan bersama Mufti Kemboja, Oknha Kamaruddin Yusof di ibupejabat Majlis Tertinggi Pimpinan Umat Islam Kemboja.

Pada kesempatan yang sama Tuanku Syed Faizuddin Putra diperkenalkan kepada kepimpinan tertinggi Cambodia University Of Management And Technology, iaitu Presidennya, Dr Hosen Mohamad Farid, dan Rektor, Dr Nazy Slesx. 

Sumber: Suara Merdeka

JABATAN MUFTI

PAUTAN KERAJAAN

PAUTAN DALAMAN

STATISTIK

Hari Ini 185
Semalam 1899
Minggu Ini 185
Bulan Ini 7100

Keseluruhan 2133263

   Masa Capaian : 0.85 saat    Kemaskini :  01/12/2023