FAQHubungiMaklumbalasPeta Laman
Pilihan Bahasa
msen
Saiz Teks
Tazkirah Ringkas
  • Syurga Penawar Duka..

    Syurga Penawar Duka..

    Information
    21 September 2022
    Syurga Penawar Duka.. Jannah atau syurga merupakan khabar gembira dan pengubat dukacita insan terhadap apa sahaja kesakitan yang dilalui dalam kehidupan dunia ini. Segala derita dan keperitan dunia amatlah kerdil jika seseorang dapat memperolehi syurga. Betapa hebatnya keindahan dan kenikmatan yang maha agung yang dijanjikan oleh Allah kepada hamba-hambaNYA yang akan menghuni syurga. Apabila insan bangun setiap pagi di kesunyian malam yang akhir, membaca al-Quran dalam... Baca seterusnya

 

95d9c249 ab1e 4592 b1d1 52f5ea328f75

24 Ogos 2021 (Selasa)-telah diadakan Mesyuarat Jawatankuasa Pengawasan Pengajaran Agama Islam Negeri Perlis Kali Ke-20/2021 bertempat di Dewan Kuliyyah MAIPs, Behor Temak, Kangar.

Mesyuarat ini diadakan antara lain untuk membincangkan isu-isu berkaitan pentauliahan guru-guru agama di negeri Perlis Negeri. Turut dibincangkan isu-isu berkaitan kaedah pengajaran dan juga cadangan silibus pengajaran yang baru dan cadangan soalan bertulis yang telah diperkemas dan ditambahbaik.

Mesyuarat yang dipengerusikan oleh YBhg. SS Mufti Negeri Perlis ini turut dihadiri oleh Ahli Jawatankuasa Pengawasan Pengajaran Agama Islam Negeri Perlis seramai 7 orang.

Mesyuarat ini diadakan secara bersemuka dan dalam talian bagi ahli yang berada di luar Negeri Peris mengikut SOP yang ditetapkan.