FAQHubungiMaklumbalasPeta Laman
Pilihan Bahasa
msen
Saiz Teks
Tazkirah Ringkas
  • Syurga Penawar Duka..

    Syurga Penawar Duka..

    Information
    21 September 2022
    Syurga Penawar Duka.. Jannah atau syurga merupakan khabar gembira dan pengubat dukacita insan terhadap apa sahaja kesakitan yang dilalui dalam kehidupan dunia ini. Segala derita dan keperitan dunia amatlah kerdil jika seseorang dapat memperolehi syurga. Betapa hebatnya keindahan dan kenikmatan yang maha agung yang dijanjikan oleh Allah kepada hamba-hambaNYA yang akan menghuni syurga. Apabila insan bangun setiap pagi di kesunyian malam yang akhir, membaca al-Quran dalam... Baca seterusnya

e958c47a 254c 46f8 9cdc 86cb73676f96

 

19 Ogos 2021, Bengkel Panel Syariah Bil 4/ 2021 telah diadakan secara atas talian bermula pukul 9.00 pagi sehingga 12.30 tengahari.

Tujuan Bengkel Panel ini membincangkan isu-isu hukum yang berkaitan masyarakat umat Islam diantaranya ialah “ Hukum Isteri Yang Terlanjur Berzina Dan Nasab Anak Yang Dikandungnya”. Hasil perbincangan dalam Bengkel Panel akan dikemukakan dalam Mesyuarat Jawatankuasa Fatwa Negeri Perlis untuk mengeluarkan keputusan fatwa dalam isu tersebut.

Bengkel ini dihadiri seramai 20 orang ahli panel yang dipengerusikan oleh YBhg. SS Prof. Madya Dato’ Arif Perkasa Dr. Mohd Asri Bin Zainul Abidin.