FAQHubungiMaklumbalasPeta Laman
Pilihan Bahasa
msen
Saiz Teks
Tazkirah Ringkas
  • Syurga Penawar Duka..

    Syurga Penawar Duka..

    Information
    21 September 2022
    Syurga Penawar Duka.. Jannah atau syurga merupakan khabar gembira dan pengubat dukacita insan terhadap apa sahaja kesakitan yang dilalui dalam kehidupan dunia ini. Segala derita dan keperitan dunia amatlah kerdil jika seseorang dapat memperolehi syurga. Betapa hebatnya keindahan dan kenikmatan yang maha agung yang dijanjikan oleh Allah kepada hamba-hambaNYA yang akan menghuni syurga. Apabila insan bangun setiap pagi di kesunyian malam yang akhir, membaca al-Quran dalam... Baca seterusnya

9E9AE767 12F8 4C71 8E66 188AD0DA87A9

 

Raja Perlis Tuanku Syed Sirajuddin Jamalullail berkenan berangkat melancarkan simbolik ‘Perancangan Strategik MAIPs 2021-2025’ yang diadakan di Balai Menghadap Kuning, Istana Arau.

Berangkat sama ialah Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail yang juga merangkap Tuanku Yang DiPertua MAIPs yang menitahkan bahawa ‘Perancangan yang telah dibangunkan, menuntut kepada keperluan untuk mempersiapkan seluruh ekosistem MAIPs dalam mendepani segala cabaran mendatang’.

Tambah baginda lagi, beberapa perancangan melalui Pelan Strategik MAIPs 2021-2025 telah dirangka menerusi 6 teras utama yang telah dikenal pasti seperti ‘Pemantapan Agihan Holistik’, ‘Kelestarian Khazanah Dan Hasil’, ‘Mercu Tanda Gemilang’, ‘Pengiktirafan dan Penarafan’, ‘Kegemilangan Antarabangsa’ serta ‘Kebanggaan Organisasi Dan Turun Padang’.

Turut hadir, Mufti Perlis, Datuk Arif Perkasa Dr. Mohd Asri Zainul Abidin dan Ketua Pegawai Eksekutif MAIPs, Hj Mohd Nazim Mohd Noor.

Mohd Nazim pula memaklumkan bahawa adalah diharapkan dengan adanya 6 teras utama tersebut, secara tidak langsung dapat membantu MAIPs dalam mengatur perancangan dengan lebih teliti, berkesan dan sistematik bagi merealisasikan segala hasratnya dalam mengangkat peranannya mencapai sasaran pencapaian dalam tempoh 5 tahun yang akan datang iaitu “Mengukuh Qiadah Mengislah Ummah”.