FAQHubungiMaklumbalasPeta Laman
Pilihan Bahasa
msen
Saiz Teks
Tazkirah Ringkas
  • Syurga Penawar Duka..

    Syurga Penawar Duka..

    Information
    21 September 2022
    Syurga Penawar Duka.. Jannah atau syurga merupakan khabar gembira dan pengubat dukacita insan terhadap apa sahaja kesakitan yang dilalui dalam kehidupan dunia ini. Segala derita dan keperitan dunia amatlah kerdil jika seseorang dapat memperolehi syurga. Betapa hebatnya keindahan dan kenikmatan yang maha agung yang dijanjikan oleh Allah kepada hamba-hambaNYA yang akan menghuni syurga. Apabila insan bangun setiap pagi di kesunyian malam yang akhir, membaca al-Quran dalam... Baca seterusnya

Jabatan Mufti Negeri Perlis dengan kerjasama Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Perlis, Majlis Agama Islam Dan Adat Istiadat Melayu Perlis dan Masjid Tuanku Syed Putra Jamalullail Kangar Perlis akan menganjurkan Program Raudhatul Iktikaf 1440 H. Program ini akan menampilkan penceramah dari dalam dan luar Negeri Perlis. Tema bagi program ini adalah "10 Sahabat Yang Dijamin Syurga". Program ini akan bermula pada 24 Mei 2019-4 Jun 2019 dan terbuka untuk semua. 

Jadual penuh program ini akan diberikan melalui Facebook rasmi Jabatan Mufti Negeri Perlis https://www.facebook.com/muftiperlis.