FAQHubungiMaklumbalasPeta Laman
Pilihan Bahasa
msen
Saiz Teks
Tazkirah Ringkas
  • Syurga Penawar Duka..

    Syurga Penawar Duka..

    Information
    21 September 2022
    Syurga Penawar Duka.. Jannah atau syurga merupakan khabar gembira dan pengubat dukacita insan terhadap apa sahaja kesakitan yang dilalui dalam kehidupan dunia ini. Segala derita dan keperitan dunia amatlah kerdil jika seseorang dapat memperolehi syurga. Betapa hebatnya keindahan dan kenikmatan yang maha agung yang dijanjikan oleh Allah kepada hamba-hambaNYA yang akan menghuni syurga. Apabila insan bangun setiap pagi di kesunyian malam yang akhir, membaca al-Quran dalam... Baca seterusnya

 

d5943a12 3c59 4a1c 9820 5ed846d1b93c

5 Februari 2020 (Rabu) -Jabatan Mufti Negeri Perlis telah mengadakan Mesyuarat Panel Syariah Negeri Perlis Bil.1/2020 di Dewan Syura JAIPs, Kangar,  Perlis. Mesyuarat bermula pada jam 8.30 Pagi dan berakhir pada 1.00 Petang.

Mesyuarat ini terbahagi kepada dua sesi perbincangan. Sesi pertama perbincangan mengenai Hukum Pengantin Lelaki Memakai Inai dan Hukum Wanita Haid Masuk Ke Dalam Masjid. Sesi yang pertama ini telah dibentangkan oleh YBhg. Ustaz Jasri Bin Mat Kasa.

Pada sesi yang kedua pula, perbincangan berkenaan Hukum Nasab Anak Zina Kepada Bapa Biologinya Yang Berkahwin Dengan Ibunya Selepas Melahirkannya  dan Panduan Hukum Tentang Penukaran Nama Kerana Sebab Tertentu. Sesi yang kedua ini telah dibentangkan oleh YBhg. Ustaz Muhammad Muthi'ul Haqq Bin Fatah Yasin. 

Mesyuarat ini telah dipengerusikan oleh Timbalan Mufti Negeri Perlis YBhg. Ustaz Roslan Bin Esa. Mesyuarat ditangguhkan pada jam 1.00 Petang.