FAQHubungiMaklumbalasPeta Laman
Pilihan Bahasa
msen
Saiz Teks
Tazkirah Ringkas
  • Syurga Penawar Duka..

    Syurga Penawar Duka..

    Information
    21 September 2022
    Syurga Penawar Duka.. Jannah atau syurga merupakan khabar gembira dan pengubat dukacita insan terhadap apa sahaja kesakitan yang dilalui dalam kehidupan dunia ini. Segala derita dan keperitan dunia amatlah kerdil jika seseorang dapat memperolehi syurga. Betapa hebatnya keindahan dan kenikmatan yang maha agung yang dijanjikan oleh Allah kepada hamba-hambaNYA yang akan menghuni syurga. Apabila insan bangun setiap pagi di kesunyian malam yang akhir, membaca al-Quran dalam... Baca seterusnya

Perkampungan Sunnah Siri 7 /2020 akan berlangsung pada 10-12 April 2020 (Jumaat-Ahad) bertempat di Masjid Alwi Kangar Perlis.

Konsep Perkampungan Sunnah ini ialah bercorak pengajian pondok yang mana ia sebagai satu wadah untuk menjadikan Negeri Perlis sebagai negeri ilmu. Perkampungan Sunnah ini menyediakan pengisian ilmu dan aktiviti bermanfaat melibatkan pelbagai lapisan masyarakat.

Kemeriahan program ini turut melibatkan aktiviti sampingan seperti booth pameran, gerai jualan, acara keseniaan, derma darah dan pelbagai aktiviti menarik.

Pihak urus setia Perkampungan Sunnah Siri 7/2020 akan sentiasa mengemaskini info-info berkaitan program melalui Facebook Rasmi Jabatan Mufti Negeri Perlis dan laman web Jabatan Mufti Negeri masa ke semasa. 

Nantikan tema Perkampungan Sunnah Siri 7/2020 

Perkampungan Sunnah Siri 1 : Sunnah Mengukuh Ukhwah 

Perkampungan Sunnah Siri 2: al-Quran Khazanah Pengetahuan 

Perkampungan Sunnah Siri 3: Hadis Sumber Ilmu Dan Tamadun 

Perkampungan Sunnah Siri 4 : Kegemilangan Para Imam Mujtahid

Perkampungan Sunnah Siri 5 :Pembersihan Jiwa Menurut Sunnah 

Perkampungan Sunnah Siri 6 : Maqasid Syariah Dalam Kehidupan Ummah

 

 

89a3e756 158f 490a 8dc3 99c545e5ef3f